Piskesmæld

Piskesmæld har mange ansigter 

Læs her om symptomer på piskesmæld

og hvordan det kan behandles med Kranio-Sakral terapi

 

Smerter der suger dig flad for energi.

Smerter der kommer og går.

Smerter der stjæler din søvn.


Behandling med Kranio-Sakral terapi

kan give dig ro og nattesøvn.


Ring 29 92 13 88

Piskesmæld


Piskesmæld eller whiplash, er betegnelsen for et trauma hvor nakken har været vredet forover, bagover eller begge dele.

Traumet forårsager en læsion i halshvirvlesøjlen samt halsens og nakkens bløddele, uden påviselige knoglebrud eller målelige neurologiske symptomer. Oftest forekommer piskesmæld efter bilpåkørsel, idrætstrauma, fald eller noget lignende. Piskesmæld kan betragtes som forstuvning af nakken.


Et piskesmæld betyder for mange mennesker et helt afgørende vendepunkt i deres liv

deres livsbane ændrer simpelthen retning. Et helt uventet vognbaneskift.


Du oplever, måske endda for allerførste gang, at  kroppen sætter sig i førersædet,

mens din rationelle måde at styre dit liv pludselig er forvist til passagersædet.


Mange forskellige slags symptomer gør deres indtog, tilsyneladende uden sammenhæng og mening, og den etablerede lægeverden synes heller ikke at kunne udskrive nøglen, og det  hverken i form af piller eller behandling.


Listen af symptomer forekommer nærmest endeløs


 • hovedpine
 • svimmelhed
 • træthed
 • kæbespændinger
 • nakkesmerter
 • søvnbesvær
 • koncentrationsbesvær
 • fordøjelsesproblemer
 • frustration
 • synsændringer
 • og hukommelsesbesvær er blandt de hyppigste.Symptomer som hukommelsesproblemer, koncentrationsproblemer og svimmelhed efter piskesmæld


Et kraftigt traume på nakken og hovedet vil ofte påvirke diverse kranienerver.

​Mange af disse nerver har betydning for diverse funktioner i selve hjernen. Piskesmæld traume kan ligeledes påvirke de hjernehinder der dækker hjernen. Imellem hjernehinderne og hjernen er der væske, cerebrospinalvæske, der understøtter og ernærer selve hjernen. Ændringer på trykket i væsken vil give fysiologiske problemer i hjernens funktion. Dette kan og vil påvirke forskellige kognitive funktioner i hjernen såsom hukommelsesproblemer, svimmelhed og koncentrationsproblemer.

Kronisk træthed efter piskesmæld traume


Piskesmæld ændrer den mekaniske funktion af de øverste nakkehvirvler. Denne dysfunktion kan skabe dysfunktion af alle de neurologiske strukturer der befinder sig i området. Nerver der indgår i kroppens autonome nervesystem, altså det system der sørger for alle de autonome funktioner i kroppen. Organsystemet er netop styret af det autonome nervesystem hvorfor piskesmæld traume kan forstyrre og nedsætte organsystemets effektivitet. Liver og nyrer er særligt tilknyttede symptomer som kronisk træthed efter piskesmæld traume.

Synsproblemer, problemer med støj, problemer med lugt og smag efter piskesmæld


Piskesmæld kan i nogle tilfælde forstyrre nerveforsyningen af diverse nerver til kroppens vigtigste sanser. Kranienerverne udspringer fra hjernestammen og de øverste nakkehvirvler, altså de områder som piskesmæld ofte påvirker. Disse nerver styrer funktionen af synet, hørelsen, lugt, smag m.m.

Mave- tarmproblemer (fordøjelsesproblemer) og piskesmæld


Vagus nerven der har sit udspring fra nakken påvirkes i de fleste tilfælde efter et piskesmæld. Nervens funktion er at understøtte og stimulere mave- tarmsystemet og slimhinderne der indgår i immunforsvaret. Forstyrrelse af vagus nervens funktion kan derfor være årsagen til mavesmerter efter et piskesmæld traume.


Det værste er at ofte er ALLE disse symptomer til stede på samme tid.


Et piskesmæld har tit store sociale konsekvenser, den lidt uhåndgribelige diagnose er svær at håndtere, for såvel den piskesmældsramte, som for dennes nærmeste omgivelser.


Et piskesmæld kan ikke lægges i gips og derved blive synligt, tværtimod er der som regel slet ingenting at se, og omgivelserne har, forståeligt nok, svært ved at begribe det levende helvede, som findes bag dine trætte øjne.


Typisk vil du som piskesmældsramt ofte gerne bytte sin symptomsamling med nærmest enhver tænkelig anden synlig sygdom som kunne ligges i gips.


Helt centralt i min behandlingen af et piskesmæld er det den blide berøring, der alene kan afgøre, om behandlingen bliver en succes.

Nervesystemet hos dig som piskesmældsramt er næsten altid ”stresset op”  det er, som om kroppen/nervesystemet stadig befinder sig i en ekstrem alarmtilstand.


For overhovedet at have chancen for at hjælpe kroppen tilbage i ro, må vi, du som klient og jeg som behandlier respektere denne alarmtilstand , vi må sammen møde kroppen, hvor den er.


Belønningen for denne blide berøring falder ofte ved allerførste behandling, jeg ”får lov” at nå afspændinger, som ellers har været umulige at nå.

Vævet kan simpelthen mærke, at det ikke længere skal passe på, det sænker sine parader, og vender derved stille og roligt tilbage til bevægelse, til livet.


Mange piskesmældsramte bliver ofte dybt forundrede over den fantastiske/”mirakuløse” virkning, som denne blide behandling som krani-sakral terapi er har.


Typisk har de prøvet en del andre behandlingsmetoder, det har du sikkert også, men har aldrig rigtigt oplevet blivende forandringer. Pludselig ligger de så under et par næsten umærkelige hænder, symptomerne ”bliver væk”.


Hvordan kan det lade sig gøre?


Èn af behandlingens helt store forcer er det indgående kendskab til nervesystemet.

Kranio-Sakral Terapiens måde at arbejde med det autonome nervesystem er helt unik.

Når du er opspændt og har et stresset nervesystem, så hjælper det altså ikke at massere nakken.

Kroppen kan ganske enkelt ikke tage imod behandling, hvis ikke nervesystemet først er bragt i rimelig balance, faktisk vil den ofte i sin alarmerede tilstand nogengange opleve massage som yderligere stress.


Derfor er re-balanceringen af nervesystemet et vigtigt element i behandlingen.Blid behandlind for piskesmæld

Magi for krop og sjæl

Vinnis Magiske Univers